Home  »  Bedrijf  »  Over Ons
Over Ons

SHOWA BOEKI – een combinatie van de woorden SHOWA (shōwa), de naam van de periode van 1926 t/m 1989, en BOEKI (bōeki), (internationale) handel – is een groothandel in Japanse consumenten goederen en algemeen import/export bedrijf. Het is onze missie authentieke en vaak onbekende Japanse producten te verspreiden en te functioneren als de link tussen Japan en Europa.

 

Dit kunnen wij realiseren doordat alle producten in ons assortiment bij ons hoofdkantoor (SHOWA BOEKI Co., Ltd.) in Osaka worden besteld. Hierdoor kunnen we direct uit Japan van de beste producenten producten importeren. Ons hoofdkantoor schaft alleen producten van hoogwaardige merken aan en zorgt zo voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van onze producten. Wij zijn leverancier voor over het algemeen restaurants, supermarkten en hotels, maar zijn ook bereikbaar voor consumenten via onze supermarkt in Amsterdam: Japanse Winkel DANK, waar producten uit ons gehele assortiment te koop zijn.

Naast dat wij graag de wat exclusievere en in het Westen vaak onbekende merken in Europa op de markt willen zetten, hebben we uiteraard ook een breed scala aan algemene producten zoals rijst, noedels, alcoholische dranken, sauzen en kruiden. Onze eigen bezorgdienst heeft de beschikking over gekoelde transportmogelijkheden waardoor we ook bevroren producten zoals vis, ramen en ijs kunnen leveren.

Vanzelfsprekend verkopen we ook alle producten voor het maken en verkopen van sushi, zoals kleine sachets sojasaus en gember, bakjes, trays, eet-stokjes en plastic decoratie. Restaurants en hotels kunnen bij ons terecht voor (kleine) flesjes sojasaus voor op tafel, mayonaise en alle ingredienten voor het maken van allerhande gerechten. Voor supermarkten hebben wij allerlei producten voor in de schappen die we in grootverpakking aanbieden en waar nodig voorzien van stickers met ingrediënten in het Nederlands of bijvoorbeeld Duits.